Bøger / skønlitteratur / digte

Violet Hvids kranium : et muligt rovmords gådefulde forløb på baggrund af den græske pianist Dimitris Nikanors digtning


Beskrivelse


Digte. Et mord i Kongens Have. En græsk digter står anklaget. Er han den skyldige? Hans digte peger i den retning, men han benægter. Men digteren ved noget mere, om hvem der ellers var til stede, den aften i parken. Og hvad er det egentlig, der står i de digte?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 25. feb. 2019

I digtform beskrives et rovmords gådefulde forløb. Indholdet af nogle digte peger i en bestemt retning. En græsk digter står anklaget, men hvad er hoved og hale i denne digt-krimi? Til lyrik- og krimilæsere, der tør træde uden for komfortzonen.

39-årige Violet Hvid bliver fundet død på en bænk i Kongens Have. Hendes ældre kæreste Dimitris Nikanor hentes ind til afhøring, men de retsmedicinske beviser peger andre steder hen. Dog passer den psykologiske profil, som politiet sammenstykker ud fra en samling af digte fra hans hånd. Kan han være skyldig alligevel? Han benægter. Men Dimitris ved noget mere om, hvem der ellers var til stede den aften i parken. Og hvad er det egentlig, der står i de digte? Et langdigt, der med udbredt brug af assonans og allitterationer, skildrer et kriminalforløb. De faktuelle hændelser for drabsforløbet og opklaringsarbejdet står i teksten med fed skrift, som punktmæssige afbrydelser af det poetiske sprogs frit associerende form.

En krimi skrevet i digtform. Lyder det underligt? Det er det også, men herligt underligt. Resultatet er en næsten Edgar Allan Poe-agtig historie, der ved hjælp af Wivels sproglige sans for det absurde og skæve blik på dagligdagssprogets floskler, hives i alle retninger.

Kill your darlingsDu lyser længere end sange er en antologi med digte i krimi- og gysergenren. Wivel har leget med genren før i Du lyser længere end sangeKill your darlings er en antologi med digte i krimi- og gysergenren. Wivel har leget med genren før i .