Bøger / skønlitteratur til børn

Virgils magiske pind. Bind 4 : Bilnøglen


Beskrivelse


Virgils far har låst bilnøglen inde i bilen. Godt at Virgils magiske pind kan trylle sig om til en bilnøgle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2011

af

af

Else Lerche

d. 10. feb. 2011

Serien på fire bøger er til begynderlæsning for de 6-7-årige, når de er nået til trinnet efter de lettest læselige bøger. Bøgerne skal ikke nødvendigvis læses i rækkefølge.

Forfatter og illustrator har før lavet bøger til begynderlæsning, fx de tre om Mesterdetektiven Lukas fra 2010. Drengen Virgil er hovedpersonen i de fire bøger. I 1. bind introduceres Virgil og hans magiske pind, der kan trylle sig om til alt muligt, ofte for at hjælpe Virgil. I bind 2 vil to bøller tage Virgils slik, men pinden tryller sig om til en ork. I bind 3 ødelægger bøllerne Virgils snemand, også her hjælper den magiske pind. I bind 4 tryller pinden sig om til en bilnøgle, så far kan låse bilen op. De små hæfter på 12 sider er ens i layout og komposition. Historierne er meget enkle. I starten af bøgerne er sætningerne meget korte, mod slutningen bliver de længere og indholdsmæssigt sværere og med sværere ord. Illustrationerne støtter forståelsen af teksten og er med til at fortælle historien. De er tegnet i en meget enkel streg uden mange detaljer. De er tegnet i en stil, der minder om tegneseriens. Forsiderne viser situationer fra de enkelte bøger.

Serien rummer samme dynamik som forlagets andre serier til begynderlæsere, fx Bastians skøre opfindelser, fra 2010.

De sjove, spændende bøger vil tiltale begynderlæsere af begge køn. Den voksende sætningslænge i løbet af bogen gør, at den er lidt sværere end den umiddelbart ser ud til at være.