Bøger / faglitteratur til børn

Vis mig dine tårer : til dig der har mistet far eller mor


Beskrivelse


Personlig fortælling om at miste sin far som 9-årig og som giver indblik i, hvor livsomstyrtende en fars eller mors død opleves af et barn, og hvordan sorgen kan komme til at få afgørende betydning for den sørgendes selvbillede langt ind i voksenlivet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2018

af

af

Karina Høyer

d. 24. maj 2018

Hvad sker der i den voksne, der har mistet en forælder, mens man stadig var barn? En bog til den voksne læser, der selv har mistet en forælder eller er tæt på en, der oplever en sen sorgreaktion.

Gennem sin egen personlige historie undersøger journalist og coach Ditte Clemen, hvad der sker i den voksne, der som barn har mistet en forælder. Bogen giver et hudløst ærligt indblik i, hvordan et dødsfald opleves af et barn og senere en voksen, der oplever en sen sorgreaktion. Bogen er henvendt til et direkte du - til en læser, der også har mistet. Forfatteren kommer, gennem samtaler med en psykolog, en kropsterapeut og en spirituel vejleder, med et bud på, hvordan vi kan komme igennem vores sorg, og hvad der sker med en sorg, der er vokset op sammen med en. Samtalerne er blandet med uddrag fra Ditte Clemens egne dagbøger fra hendes opvækst.

Læseren bliver i den grad taget i hånden og mødt i øjenhøjde igennem bogens direkte sproglige henvendelse til læseren. Bogen er meget inkluderende og giver plads til en læser, der måske går igennem en svær periode. En spændende bog om et følsomt emne, hvor læseren og dennes sorg tages seriøst.

I Forældrenes bogSorg er der tips til hvordan forældre kan støtte deres børn, når den anden forælder er alvorligt syg eller død, mens sorgens karakter og konsekvenser beskrives mere generelt men stadig nærværende i SorgI Forældrenes bog er der tips til hvordan forældre kan støtte deres børn, når den anden forælder er alvorligt syg eller død, mens sorgens karakter og konsekvenser beskrives mere generelt men stadig nærværende i .