Bøger / faglitteratur / vejledninger

Visdom med glæde : at favne forandring og finde frihed


Beskrivelse


Praktisk håndbog i hvordan indsigt og buddhistisk praksis anvendes i forhold til hverdagslivets udfordringer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. jan. 2016

Tibetansk-buddhistisk sind-filosofi og mindfulness med meditationer til spirituelt søgende og buddhistisk interesserede.

Yongey Mingyur Rinpoche er tibetansk buddhistisk mester og underviser i meditationspraksis. Han fortæller her om buddhismens perspektiv på de forskellige former for ængstelse og lidelse, der præger vores liv, og sindets potentiale til at lede os mod en forståelse af vores natur hinsides dets turbulens og forvirring. Han giver vejledning i tre grundlæggende meditationer med instruktion i 7-punkts meditationsstillingen, og fortæller om hvordan vi kan forholde os til almindelige følelsesmæssige, fysiske og personlige problemer med opmærksomhedstræning, og ved at tage Buddhas lære om sindet til os.

Med eksempler fra Rinpoches eget liv og undervisning giver han enkle forklaringer på Buddhas lære om sindet og vores muligheder for at stabilisere og åbne det, ved igennem meditation opmærksomt at observere det og dets indhold uden at fornægte de følelser, tanker eller holdninger, der opstår. Bogen er letlæst og i et enkelt og personligt sprog med anekdoter og illustrative eksemper fra dagliglivet.

Rinpoche har tidligere udgivet Glæden ved at være tilSkab frihed i dit sindGlæden ved at være til om tibetansk meditationspraksis og meditations indflydelse på hjernen med enkle meditationer. Skab frihed i dit sind introducerer også buddhistisk filosofi med meditationer Rinpoche har tidligere udgivet Glæden ved at være til om tibetansk meditationspraksis og meditations indflydelse på hjernen med enkle meditationer. introducerer også buddhistisk filosofi med meditationer Glæden ved at være tilRinpoche har tidligere udgivet om tibetansk meditationspraksis og meditations indflydelse på hjernen med enkle meditationer. Skab frihed i dit sind introducerer også buddhistisk filosofi med meditationer .


Nyt aspekt

Årg. 48, nr. 3 (2016)

af

af

Siv Johansson

Årg. 48, nr. 3 (2016)