Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Vitello begynder i skole


Beskrivelse


Korte kapitler om Vitellos første skoleår. Første skoledag glæder Vitello sig helt vildt. Faktisk så meget, at han vækker mor kl. 4:15, for der er Vitello klar. Det er mor ikke. Mon skolen er klar til Vitello?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2020

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 10. mar. 2020

Vores allesammens Vitello skal starte i skole, og han skal gå i klasse med Kamma. Følg Vitellos første skoleår i en bog, der rammer det moderne børneliv lige på kornet, og får både børn og voksne til at grine højt. Fra 5 år.

Bogen består af korte kapitler, der er nedslag i Vitellos første skoleår. Første skoledag glæder Vitello sig helt vildt. Faktisk så meget, at han vækker mor kl. 4:15, for der er Vitello klar. Det er mor ikke. Mon skolen er klar til Vitello? Vi følger hans forvirring over sidekammerater og at skulle række hånden op. Så er der alt det der med bogstaver, der er faktisk nogen man ikke bruger så tit, og det er synd for dem, synes Vitello og Kamma. Vitello får også lus, skal smøre madpakke selv (nej tak, siger han, indtil han opdager toastbrød, marmelade og honning), der er idræt og matematik, som Vitello synes er pænt kedeligt. Men Vitello beslutter alligevel at fortsætte næste år.

Bogen er skrevet i en tydelig "Fupzk" tone med tegninger i Niels Bo Bojesens skønne streg. De skriver og tegner, så både børn og voksne kan genkende sig selv i situationerne, og man sprutter af grin. De rammer klokkeklart, og i børneperspektiv, alt det forvirrende ved at starte i skole. Alle de krav og forventninger, som mange børn kan have svært ved at navigere i, udstilles her, så vi kan grine af det, og måske blive lidt klogere.

Minder om Villads fra Valby i 0.VVelkommen i skolen. Velkommen i skolen er fyldt med sjove historier om skolestartMinder om Villads fra Valby i 0.V. er fyldt med sjove historier om skolestart.


litteratursiden.dk

d. 7. aug. 2020

af

af

Annie Christensen

d. 7. aug. 2020

Klar, parat, skolestart! Vitello er blevet skoleklar i denne billedbog, som giver et humoristisk indblik i første skoleår. Når man kender Vitello, ved man, at det bliver alt andet end kedeligt. Bøger ...