Bøger / skønlitteratur til børn

Vitello bygger en monsterfælde


Beskrivelse


Vitello skal i seng efter at have snakket om zombier, spøgelser og monstre med vennerne, men så bliver han bange for alle disse væsner. Han må dog ikke have lyset tændt eller sove hos mor, så han bygger en monsterfælde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 23. apr. 2010

Billedbogen egner sig til oplæsning for børn på 4 til 8 år.

I vanlig stil og farver ruller den charmerende dreng, Vitello, igen sit nære univers ud. Han vil gerne sove i mors seng, men hun vil sove alene. Hun synes også strøm er dyrt, så lyset skal ikke være tændt. Vitello bygger sin egen monsterfælde, og den gør ham tryg, men fanger også hans mor i alle snorene, og så er vejen til mors seng banet. Humor og charme præger historien, men alvoren lurer fint under overfladen i teksten og i de let groteske karikaturagtige illustrationer med pastelfarver på baggrundene. Der er meget tekst, men ikke for meget. Teksten fungerer godt til billederne. Forside dækker indhold forbilledligt, og bagsidetekst er i orden.

Bogens tema er velkendt, det handler om at være bange om natten og når man skal i seng og sove. Bogen minder mig om Hvad er det der spøger, Alfons Åberg?. Den er dog anderledes på flere måder, Vitello har fx en ret kontant mor på godt og ondt, heldigvis mest godt. Vi har også en del andre titler om emnet, men Alfons og Vitello er efter min mening blandt de bedste, som kan bruges efter behov og temperament.

Endnu en dejlig, smuk og velfungerende billedbog om Vitello og hans mor. Anvendelighed og litterær oplevelse går fint hånd i hånd her.


Berlingske tidende

d. 18. juni 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 18. juni 2010