Bøger / skønlitteratur til børn

Vitello får en klam kæreste


Beskrivelse


Der flytter nye ind på Vitellos vej, og han håber, de har en dreng. Men de har kun en tøs. Det lykkes pigen at lokke Vitello inden for, og pludselig er de kærester.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2009

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 4. juni 2009

Billedbog for de ca. 5-8-årige billedbogslæsere (måske især dem af hankøn). Den ganske omfattende tekst er også velegnet til højtlæsning.

Endnu en billedbog om den herlige dreng Vitello. Denne gang flytter der nogle nye ind på vejen. Vitello håber, de har en jævnaldrende sej dreng med eget luftgevær og en ghettoblaster, som kan spille sindssygt højt. Men det viser sig desværre, at de kun har en tøs, pigen Kamma. Det lykkes imidlertid Kamma ved kvindelist at lokke Vitello med inden for, og det lykkes hende minsandten også at give Vitello et smækkys midt på munden, så de pludselig er kærester. Da Vitello går hjem, er han rystet, men det kan alligevel godt være, han besøger den klamme Kamma igen næste dag, hvis han ikke har andet for! Som i de tidligere bøger er bogen fortalt i et underfundigt, humoristisk tonefald og med et sprogligt overskud, så man kun kan holde af Vitello og hans univers. Som tidligere er løjerne illustreret af Niels Bo Bojesen i en henkastet karikeret, skæv og humoristisk streg, som passer godt til den skægge og fine historie.

Vitello er lidt i familie med Alfons Åberg og andre lignende småfilosofiske billedbogsdrenge.

Alt i alt en herlig, humoristisk og filosofisk billedbog. Den er velskrevet og velfortalt og illustreret med nogle skæve og sjove karikerede illustrationer, som passer godt til bogens fortælletone. Forfatteren formår med få ord at fremtrylle en stemning og en personkarakteristik som virkelig rammer plet og gør personer og handling levende og overbevisende.


Berlingske tidende

d. 31. juli 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 31. juli 2009


Weekendavisen

d. 31. juli 2009

af

af

Damian Arguimbau

d. 31. juli 2009