Bøger / skønlitteratur til børn

Vitello gør en god gerning


Beskrivelse


Møgungen William er blevet spejder og Vitello går med ham ud for at finde nogen de kan gøre en god gerning for. Men hvorfor bliver folk ikke rigtig glade for at blive hjulpet?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Pia Petersen

d. 7. juni 2013

Ny billedbog i den veletablerede serie om Vitello for de ca. 5-8-årige og deres voksne. Fungerer også som højtlæsningsbog. Kræver ingen formidling, da læsere af serien kun venter på at der kommer nyt om Vitello.

Møgungen William er blevet spejder. Han har fået en uniform, der består af en fjollet kasket og en skjorte med mærkelige mærker på og en dag får han nok også en kniv. Vitello synes at det der med kniven lyder sejt og laver sin egen uniform af en grim kasket og en skjorte, han kommer klistermærker på. Så går de to drenge ud for at gøre gode gerninger. Det er ikke nemt at finde nogen, der har brug for at blive hjulpet, og dem, de ender med at hjælpe, sætter ikke rigtig pris på hjælpen, nok også fordi det ikke er den store hjælp de to drenge får givet. Snarere tværtimod. Bogen levet fint op til resten af serien både mht. humor, sprog og illustrationer, og der er noget at more sig over for både børn og voksne.

Vitello ligner jo først og fremmest sig selv. Han ligner også Emil på den måde at deres intentioner er gode, men deres handlinger bliver ikke altid tolket som gode af de voksne. Derudover findes Disneys animerede film Op også som billedbog, hvori der også er en spejder, der gerne vil gøre en god gerning for en ældre mand, der ikke er interesseret.

Ny super Vitello-bog, der fint lever op til resten af serien. God humor til både børn og voksne. Vil trække lige så mange udlån som resten af serien.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2013

af

af

Litteratursiden

d. 18. dec. 2013

Med bøgerne om Vitello har Kim Fupz Aakeson sammen med illustrator Niels Bo Bojesen lavet intet mindre end et billedbogshit. Børn og forældre elsker bøgerne og det med god grund. Straks vi føres ind i...


Kristeligt dagblad

d. 27. maj 2014

af

af

Sara Nørholm

d. 27. maj 2014


Information

d. 22. juni 2013

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 22. juni 2013