Bøger / skønlitteratur til børn

Vitello møder Gud


Beskrivelse


Vitello har en rigtig øv-dag. På udkig efter oplevelser møder han en hund og dens ejer med langt, hvidt skæg. Er det mon Gud? Vitello og Gud får en fornuftig snak.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 5. mar. 2009

Til drengebørn i 5-8-årsalderen, som udgangspunkt for en god snak om om Gud, venner, fædre, mødre og andre eksistentielle emner. Husk at give den og de øvrige bøger om Vitello til børn der tror, at de er blevet for store til billedbøger. Vitello bliver man nemlig ikke for stor til, og det kunne være rart, hvis alle titler var samlet i et bind til oplæsningshylden.

Aakeson har et stort forfatterskab for børn og unge bag sig. Bojesen er tegner ved Jyllands-posten, hans løse, let karikerede streg der leger med perspektivet passer perfekt til tekstens dæmpede humor. Denne titel er mere filosofisk end de tidligere. Vitello har en øv-dag. Han savner den far, som hans mor kalder en sjuft. På udkig efter oplevelser møder Vitello en hund. Han møder også ejeren, en mand med et langt hvidt skæg, er det Gud eller julemanden? Det er Gud, der sidder der på bænken med en pose guldøl. De to får sig en god snak om Vitellos far der faktisk er Guds bedste hjælper, og det er jo bedre end både sjuft eller bankmand som Max' og Hasses far.

Vitello har en flok svenske "fætre" ved navn Alfons, Billy og Tzatziki. Ligesom Vitello er det søde, tænksomme, kloge og filosofiske drenge der bor alene med en forælder og som savner den anden. Svenskerne kan fortælle gode historier, det kan danskerne også. I hvert fald forfatteren de kalder Kim Fupz Aakeson.

En lille perle, min medlektør på 7 år kluklo. Aakeson har ikke glemt, hvordan det er at være barn, og han kender helt sikkert også "en af de dage med meget øv".


Berlingske tidende

d. 27. mar. 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 27. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2009

af

af

Sara Nørholm

d. 16. maj 2009