Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vitello napper en kat


Beskrivelse


Vitello og hans to kammerater, Max og Hasse, vil gerne have mange penge og derfor bestemmer de sig for at blive kriminelle og kidnappe naboens kat. Men en kat skal passes og have noget at spise, så det kan være dyrt at være "katnapper".

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. mar. 2010

Den 10. billedbog om drengen Vitello er en skøn og nærmest barok morsom billedbog, der egner sig til oplæsning for børn fra 3 til 6 år, både hjemme og i børnehaven.

Denne serie har på kort tid manifesteret sig blandt billedbøgerne, og den er et af de tydeligere eksempler på, at der er billedbøger til nye generationer af småbørnsfamilier, der har et nuanceret syn på, hvad der er vigtigt at debattere for og med børn. Det er til cafe- og stand-up generationens mainstream børn, at disse bøger rammer plet. Den traditionelle læring er ikke i højsædet, men situationens lærdom rummes meget smukt i flere af bøgerne, og således også i denne. Sproget er klart og enkelt, det bruger megen dialog, og har hele tiden en humoristisk underliggende alvidende tone i sprog og fortælling. Tegningerne er i vanlig stil, hvor figurerne stadig er i stil med vittighedstegninger og karikaturer farvelagt med heldækkende farver med pastel toner. En næsten skræmmende dobbelttydig morsom forside rammer bogens tone ualmindelig fint, og bagsideteksten er meget passende og dækkende.

Sammenlignet med de øvrige Vitello-bøger, virker det som om hvert bind bliver en smule bedre og skarpere. Vitello er de næste generationers svar på Alfons Åberg, og det forpligter, men det pres kan forfatter, illustrator og Vitello godt bære.

En gennemført vellykket billedbog om en dreng der gør sig tanker om kriminalitet og rigdom, og som med humor og satire giver fine muligheder for dialog.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 29. maj 2019

Et bankrøveri sætter gang i fantasien hos Vitello. Man kan ikke røve en bank, når man er lille, påpeger Max eller Hasse, men Vitello har en plan. Vi kan blive kriminelle og nappe en kat. For de 7-9-årige.

Vitello napper en kat udkom første gang som den 10. bog i serien om drengen Vitello og hans venner. Nu udkommer den som nummer 2 i en læsepædagogisk udgave af Cecilie Bogh. Teksten er forkortet, der er udeladelser af fx lange adjektiver. Handlingen er tro mod den oprindelige udgave fra 2010 og sprogtonen er bibeholdt. Bo Bojesens illustrationer er også genanvendt. Bogens format er en anelse mindre end i den originale udgave, men stadig i hardback. "" er en del af letlæsningsserien "Læs løs 5". Der findes læseforståelsesopgaver på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 9.

Igen en vellykket læsepædagogisk bearbejdning. Ungerne og forældrene elsker fortællingerne om den lidt forsømte dreng Vitello. Nu kan børnene læse dem uden hjælp fra forældrene - og det er synd for sidstnævnte. Men skal man rigtig lære Vitello at kende, så skal man også kende de oprindelige fortællinger. Det er heldigvis ikke et enten eller. Skønt at Bo Bojesens illustrationer følger med. De er det halve af oplevelsen.

Man kan også læse Vitello går med knivVillads fra Valby får et brev (Letlæsningsudgave) eller om drengen Villads i Villads fra Valby får et brevMan kan også læse Vitello går med kniv (Letlæsningsudgave) eller om drengen Villads i .


Berlingske tidende

d. 16. apr. 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 16. apr. 2010


Information

d. 19. mar. 2010

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 19. mar. 2010