Bøger / skønlitteratur til børn

Vitello redder verden


Beskrivelse


Vitellos mor siger at verden er ved at gå under. Det vil Vitello gøre noget ved, for "nogen skal gøre det", som han siger til Max, Hasse og møgungen William, der også har hørt noget om "det der klima". Og så går de ellers i gang.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 8. nov. 2017

Vitello hører at verden er ved at gå under, og det vil han i vanlig stil gøre noget ved! Bog nr. 19 om Vitello. For 5-8-årige og alle andre med hang til en humoristisk historie.

Vitellos mor ser nyhederne i TV en kedelig tirsdag morgen og bliver i rigtig dårligt humør: der er ikke andet end sult og elendighed, og verden er ved at gå under. Det kan Vitello ikke holde ud, for hvordan skal han få en sportsvogn og blive millionær, hvis verden ikke er der mere? Vitello vil redde verden, for "nogen skal gøre det", som han siger til Max og Hasse og møgungen William, der også har hørt noget om "det der klima". Og så går de ellers i gang med vejafspærringer mm., og projektet går omtrent så godt, som man kan forestille sig, når vi taler om Vitello og hans planer. Det lykkes dem dog at redde noget.

"Vitello redder verden" er fuldt på højde med de øvrige Vitello-bøger. Kim Fupz Aakesons sublime tekst er som altid humoristisk for både børn og voksne, og Niels Bo Bojesens enkle, men elskelige tegninger klæder bogen godt. Fupz formår at behandle et meget alvorligt emne: Jordens undergang, med indlevelse og afvæbnende humor, uden at det bliver plat eller kulsort, og det er noget af en bedrift.

Vitello er helt sin egen, men humoren kan sammenlignes med bøgerne om Sallys far, fx Sallys far er sygt pinligEmil fra Lønneberg. Han er en moderne Emil fra Lønneberg, der tit får ballade, men gør alt i bedste mening, Emil fra Lønneberg (Ved Kina Bodenhoff)Vitello er helt sin egen, men humoren kan sammenlignes med bøgerne om Sallys far, fx Sallys far er sygt pinlig. Han er en moderne , der tit får ballade, men gør alt i bedste mening, (Ved Kina Bodenhoff).


litteratursiden.dk

d. 11. dec. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 11. dec. 2017

Charmerende Vitello løber aldrig tør for idéer, men hans frodige fantasi bringer ham gang på gang i vanskeligheder. Også når han ellers forsøger at redde verden. Historierne om den charmerende, ukuel...