Bøger / skønlitteratur til børn

Vitello tigger en masse slik


Beskrivelse


Vitello synes det er vildt uretfærdigt, at der kun er slikdag om fredagen. Sammen med møgungen William beslutter han at skaffe en masse slik ved at rasle til Halloweeen selvom der er lang tid til. Gad vide om det virker?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 23. okt. 2014

Et herligt gensyn for de 5-8-årige med den opfindsomme Vitello. Vitello synes helt bestemt at en slikdag om ugen er alt alt for lidt, så det må der gøres noget ved.

Dette er bog nr 16 om drengen Vitello. Vitello synes, det er helt vildt uretfærdigt, at der kun er slikdag om fredagen. Han foreslår mor, at de også skal have lørdagsslik. Det synes mor ikke er nogen god idé. Heldigvis er Vitello ikke sådan at slå ud. Sammen med møgungen William laver han da bare en ekstra halloween. De går rundt og banker på hos naboerne og siger slik eller ballade. Men de voksne bliver sure og vil ikke give noget slik. Vitello giver ikke op så let. De hører nogle damer snakke om, hvor synd det var for nogle børn, der gik for lud og koldt vand. Det må kunne bruges til noget, tænker Vitello. Og Vitello og William får strikket en historie sammen om deres syge mor og noget lud og vand. Gad vide om det virker?.

Vitello er tilbage i endnu en herlig historie. På vanlig vis spiller historien og de humoristiske tegninger helt fantastisk sammen. En ting er helt sikkert, man kommer aldrig til at kede sig i selskab med Vitello og de andre fra Ringvejen.

Elsker du at læse bøger om drenge, der har det med at komme galt afsted, selvom de mener det godt, kan anbefales Anne Sofie Hammers serie om "Villads fra Valby" eller Reneé Toft Simonsens serie om "Tiberius Tudefjæs".


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2014

af

af

Arendse Ørding

d. 19. dec. 2014

Vanvittige, vilde, viltre Vitello vælter videre rundt i Vallensbæk/Hvidovre/Vanløse (verden?) med vid og verve. I den nyeste Vitello-bog er der (heldigvis) ikke noget nyt under solen. Vitello bor stad...