Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vitello vil have en far


Beskrivelse


Vitellos far er en sjuft, som han aldrig har mødt. Alligevel er man nødt til at kunne vise en far frem for sine venner. Mor vil ikke hjælpe, så Vitello må selv på jagt efter en far.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2008

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 20. maj 2008

Bøgerne er anvendelige til læsning for børn fra 4-7 år, som vil kunne lide den lidt skæve og let alternative dreng Vitello. Bogen kan bruges i hjemmet og i indskolingen. Her er stof til en god dialog om bl.a. at finde sig selv.

Illustrationerne er stregtegninger, figurer i stil med vittighedstegninger og karikaturer farvelagt med heldækkende farver med pastelagtige toner. Men her er også usædvanlige beskæringer og grove fortegninger, som effekt. Tegnestilen spiller fint op mod teksten om drengen der ikke gør det let for sig selv, men han står ved, hvad han føler. Hans mor er ikke uden temperament. Der beskrives et fint og varmt forhold mellem mor og søn. Teksten er ordrig og fint reflekterende i forhold til Vitellos tanker. Gode omslag repræsenterer fint indhold. Illustrator kendes bl.a. for Fino badino badulle, 2007. Smukt og enkelt boghåndværk, ses bl.a. på bøgernes perm.

Bøgerne kan bedst sammenlignes med andre forfatterens portrætter af børn som individuelle bærere af retten til at "finde sig selv" og skabe/danne identitet indenfor de vilkår livet og omstændighederne giver. Disse skildringer af Vitello er i den mindre ekstreme ende, hvor varme og solidaritet balanceres af en smule kant.

To vellykkede billedbøger der giver et fint og varmt portræt af en dreng og hans mor og hele verden. En solidarisk skildring af en dreng, som holder i 2008, men som også vil sætte tanker i gang hos børn der hører og oplever historien.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2020

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 9. jan. 2020

Vitellos far er en sjuft, som han aldrig har mødt. Alligevel er man nødt til at kunne vise en far frem for sine venner. Mor vil ikke hjælpe, så Vitello må selv på jagt efter en far. Fra 7 år.

Vitello vil have en far udkom første gang som billed- og højtlæsningsbog i 2008. Denne udgave er læsebearbejdet af Cecilie Bogh. Teksten er forkortet, der er udeladelser af fx lange adjektiver. Lixen er dermed kommet ned på 9, så bogen kan selvlæses af børn fra cirka 7 år. Indholdet følger og er tro mod originaludgaven, og sprogtonen er bibeholdt. Niels Bo Bojesens illustrationer er genbrugt. Bogens format er en anelse mindre end i den originale udgave, men stadig i hardback cover. Titlen indgår i serien "Læs løs. 5" fra Gyldendal. Her er der i forvejen to læsebearbejdede tekster med Vitello.

Endnu en vellykket læsepædagogisk bearbejdning af en Vitello-bog. Historien er sjov, men også vedkommende, som alle Fupz' fortællinger. Illustrationerne er heldigvis ikke bearbejdede, så læserne får den fulde oplevelse af dem. God fornøjelse til begynderlæserene, men husk også at få de originale fortællinger læst højt.

Læs selv mere om Vitello i Vitello napper en katVillads fra Valby har vikar (Letlæsningsudgave), og læs også om drengen Villads i fx Villads fra Valby har vikarLæs selv mere om Vitello i Vitello napper en kat (Letlæsningsudgave), og læs også om drengen Villads i fx .


Berlingske tidende

d. 12. juli 2008

af

af

Kari Sønsthagen

d. 12. juli 2008


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 13 (2008)

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

Årg. 154, nr. 13 (2008)