Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Vitello : 24 julehistorier


Beskrivelse


24 historier om Vitello og hans oplevelser i december, hvor han får besøg af en mormor, prøver at lege pakkeleg, får store juletræer, bliver kysset under misteltenen og holder juleaften - der mod forventning bliver idyllisk.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2017

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 20. feb. 2017

28 historier om Vitello og hans venner - én for hvert bogstav i alfabetet. Velegnet til højtlæsning fra ca. 5 år.

Bog med 28 nye små historier om en gammel kending, Vitello, og hans venner - én historie for hvert bogstav i alfabetet. Hver historie fylder et opslag og har en overskrift, der knytter an til et bogstav i alfabetet. Historien om A handler fx om netop alfabetet, historien om B handler om bryllup og involverer selvfølgelig Vitellos klamme kæreste, Kamma, osv. Vi møder både Vitellos venner - og kæresten som nævnt - og moren og papfaren Gregers. Bagest i bogen er en alfabetplakat.

Der er efterhånden 16 billedbøger om Vitello, og her er så en højtlæsningsbog om ham. Historierne har det samme underfundige, humoristiske tonefald og det samme sproglige overskud som billedbøgerne, og også her formår forfatteren at give forskellige hverdagssituationer en drejning, så man må trække på smilbåndet over Vitellos tankegang. Historierne er ligesom billedbøgerne illustreret af Niels Bo Bojesen med samme henkastede, skæve og humoristiske streg.

Denne alfabetbog er ikke rimet sådan som vi kender det fra klassikeren Halfdans abc og mange andre abc-bøger. Den er mere en samling historier, hvor alfabetet i første omgang er sekundært, men hvor bogens opbygning alligevel giver anledning til en alfabet-snak. Lidt lige som i forfatterens egen Tak for mad, hr. Struganoff eller i Det bortførte bogstavHalfdans ABCTak for mad, hr. StruganoffDet bortførte bogstavDenne alfabetbog er ikke rimet sådan som vi kender det fra klassikeren Halfdans abc og mange andre abc-bøger. Den er mere en samling historier, hvor alfabetet i første omgang er sekundært, men hvor bogens opbygning alligevel giver anledning til en alfabet-snak. Lidt lige som i forfatterens egen eller i Det bortførte bogstavDenne alfabetbog er ikke rimet sådan som vi kender det fra klassikeren Halfdans abc og mange andre abc-bøger. Den er mere en samling historier, hvor alfabetet i første omgang er sekundært, men hvor bogens opbygning alligevel giver anledning til en alfabet-snak. Lidt lige som i forfatterens egen Tak for mad, hr. Struganoff eller i .


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2018

af

af

Julie Arndrup

d. 2. nov. 2018

Herlig samling af 24 sjove, korte julehistorier om Vitello, hans venner og familie. Oplagt til højtlæsning, især i december, for 5-8-årige.

24 historier om Vitello og hans oplevelser i december, samt forberedelser til juleaften. Vi kommer vidt omkring, fra chokoladekalendere, sneskovling, pakkeleg, julebag og juleklip, over indkøb af træ, de mange forberedelser, hvem Jesus egentlig var og hvorfor romerne ikke gad høre på ham, til selve juleaften, der mod nogen forventning ender helt idyllisk. Både mor, Gregers, Møgungen Villiam, Max og/eller Hasse, Kamma og mange flere er med til at gøre Vitellos jul helt særlig og dog så almindelig. Bogen er i stort format og gennemillustreret af Niels Bo Bojesen. Bagerst er et ark med julepynt til at klippe ud.

Vitello og jul er en glimrende kombination. De mange traditioner og gøremål levner rigeligt plads til en frisk drengs eksperimenter og egne holdninger. Bogen er sjov og hyggelig for børn såvel som voksne og Niels Bo Bojensens illustrationer passer som altid smukt til. De korte kapitler er perfekte som kalenderhistorier, både hjemme og i indskolingen.

I 2013 kom Vitello køber en vidunderlig julegaveRamajetternes jul, en enkeltstående historie om Vitellos jul. En anden kalenderhistorie kunne være Ramajetternes julI 2013 kom Vitello køber en vidunderlig julegave, en enkeltstående historie om Vitellos jul. En anden kalenderhistorie kunne være .


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 23. nov. 2019

Tæl ned til jul med en historie hver dag med den kække Vitello. I 24 korte julehistorier kommer vi godt omkring mange af julens traditioner og gøremål tilsat Vitellos vanlige logik og gå-på-mod. Som i...


litteratursiden.dk

d. 10. maj 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. maj 2017

Tekst og illustrationer er i samklang i denne nye og meget indbydende ABC, der byder på små lune hverdagshistorier i børnehøjde om en moderne Emil fra Lønneberg. Vi kender Vitello, den opfindsomme ch...


Kristeligt dagblad

d. 30. nov. 2018

af

af

Damián Arguimbau

d. 30. nov. 2018


Weekendavisen

d. 31. mar. 2017

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 31. mar. 2017