Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vitus får en hund


Beskrivelse


Vitus og Ella vil have en hund. Vitus vil have en stor, stærk hund, der skal hedde Brutal. Ella vil have en lille hund med sløjfe på. Vitus får sin vilje. Men måske kan Ella få omdøbt Vitus til Barbie?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2018

af

af

Boy Olesen

d. 24. juli 2018

Historien om Vitus og Ella der får en hund, kan blive den første historie de 6-7-årige unge læsere selv kommer til at kunne læse, da bogen henvender sig til den absolutte begynderlæser.

Vitus og Ellas far er en sjov mand. Først da Vitus og Ella kan sige "far er pæn og stærk" får de lov til at få en hund. Hunden er en stor hund og den skal hedde Brutal siger Vitus, men senere omdøber Ella hunden til at hedde Barbie, da den efter et bad er blevet meget lyserød, og hvor sjovt er det så lige for Vitus at gå tur med den? Bogen er illustreret med farvelagte tegninger.

En sjov og god bog, der med sine levende og udtryksfulde tegninger og den enkle letlæste tekst, fortæller en god historie. Trods det beskedne sidetal formår bogen at skabe indtryk at et rart miljø i familien. Der vil helt sikkert blive efterspurgt flere historier om Vitus og Ellas familie.

Kan hvad sværhedsgrad angår sammenlignes med Musas føl, og også her er der tale om børn og dyr.