Bøger / faglitteratur til børn

VM i fodbold


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 23. feb. 2018

Danmark har deltaget tre gange i VM i fodbold og er også med i 2018. I bogen kan du læse om de mest berømte spillere og de bedste hold i de 20 VM-mesterskaber, som er blevet afholdt i fodbold. Til børn fra 9-12 år.

Det første verdensmesterskab blev afholdt i 1930. Uruguay i Sydamerika var vært. Derefter fortælles om udvalgte VM fra 1954 og frem. Hvem der kom i finalen, hvem der vandt, og hvem der var den mest berømte spiller ved VM det år. Der fortælles fx om Pelé, Cruyff, Maradona, Ronaldo og Zidane. Seks sider er forbeholdt Danmark, hvor der bl.a. fortælles om brødrene Laudrup. Til sidst et par sider om kvindefodbold og bagerst en VM-statistik for mænd og kvinder. Udgivet i serien "De små fagbøger". Illustrationerne er små og store farvefotos og enkelte sort/hvide.

Bogen er for dem, som går op i fodboldens historie tilbage til 1930. Det er historier om kampe og fodboldlegender. Det er mange resultater og mange kampe at holde styr på. Bogen kan bruges af interesserede fodboldnørder.

Fra 2015 findes FodboldstjernerVM fodbold og fra 2014 findes VM fodboldFra 2015 findes Fodboldstjerner og fra 2014 findes .