Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vølvens spådom


Beskrivelse


Erik og Astrid bliver hentet fra nutiden tilbage til vikingetiden. De er tilkaldt som Midgårds Beskyttere. Troldkvinden Ildri giver dem en vigtig opgave. De skal forhindre en krig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2018

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 30. nov. 2018

De 2 første bind i en ny serie om "Midgårds beskyttere". Astrid og Erik bliver hentet tilbage til vikingetiden og får til opgave at forhindre en krig mellem den danske og den norske konge. Fra 10 år.

I bind 1 "Vølvens spådom" bliver Erik og Astrid hentet fra nutiden tilbage til vikingetiden. De er tilkaldt som Midgårds beskyttere, og troldkvinden Ildri giver dem en vigtig opgave. Sammen med trællen Tord skal de opsøge den danske konge i Roskilde og fortælle ham, at han er ved at blive narret til at gå i krig mod den norske kong Magnus. I bind 2 "Lokes list" er de tre børn kommet til Danmark og oplever mange forhindringer i deres forsøg på at få kongen i tale. De må arbejde som trælle, kæmpe mod vikinger og slås med Lindormen og Loke. Forrest i bøgerne er der oversigtskort og liste over bogens hovedpersoner, og bagest er der fakta om vikingetiden og nordisk mytologi. Dette er forfatterens første romaner.

Underholdende og velskrevet historie. Godt flow i en spændende handlingen med korte kapitler og fint persongalleri.

Erik MenneskesønKampen om sommersværdet handler om drengen Erik der bliver hentet fra sin egen tid til gudernes verden Asgård. Kampen om sommersværdet er også underholdende læsning, hvor nordiske guder spiller en vigtig rolleErik Menneskesøn handler om drengen Erik der bliver hentet fra sin egen tid til gudernes verden Asgård. er også underholdende læsning, hvor nordiske guder spiller en vigtig rolle.