Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Vølvens syner


Beskrivelse


Fimbulvinteren hærger, og Ragnarok nærmer sig. De to menneskebørn, Tjalfe og Røskva, skal snart forlade Thor, Odin og de andre guder i Valhalla. Der venter dog et sidste eventyr.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2009

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 16. sep. 2009

Serien om Valhalla er en sand klassiker, der henvender sig til alle fra alderen 12 og opefter. Yngre læsere vil dog med fordel kunne læse serien sammen med en voksen.

30 år efter det første album i serien om Tjalfe, Røskva og de nordiske guder ser det 15. og sidste bind dagens lys. Der er på alle måder tale om slutningen på en æra inden for dansk tegneserie, og det skal ikke undervurderes! Ikke overraskende er serien nu nået frem til selveste Ragnarok, og tiden er kommet, hvor Tjalfe og Røskva skal tilbage til menneskenes verden. Albummet er dog ikke en stor, episk anlagt fortælling om Ragnarok ned til mindste detalje, da Peter Madsen og Henning Kure klogt lader læseren følge de to menneskebørn og deres oplevelse af begivenhederne. Af guderne er det den lumske Loke, der fylder mest i dette sidste bind. Den visuelle side af albummet er mesterlig. Madsen gør brug af spektakulære malede billeder i en række drømmevisioner, og når Ragnarok endelig bryder løs er det en ren fryd for øjet. Albummet er både yderst dramatisk og vanvittigt morsomt, præcis som det hører sig til i et Valhalla-album.

Valhalla placerer sig nydeligt i den europæiske album-tradition, men er alligevel helt sin egen. Det er derfor svært at sammenligne med noget andet. Hvilket i allerhøjeste grad er et kompliment!.

Historien om de to børn og deres eventyr med guderne afsluttes elegant og på passende vis. Det er sørgmodigt at sige farvel til serien, men det er dejligt, at dansk tegneserie har en sådan milepæl.


Politiken

d. 8. sep. 2009

af

af

Søren Vinterberg

d. 8. sep. 2009