Bøger / skønlitteratur / roman

Vold og magt


Beskrivelse


Krimi. To bomber ryster Århus, og inden hun ser sig om, er journalisten Dicte Svendsen på sporet af en vidtforgrenet sag, der involverer hendes egen bortadopterede søn.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 24. aug. 2009

En ny underholdende og ferm krimi af Elsebeth Egholm er ensbetydende med topplaceringer på salgslister og reserveringskøer, og som de foregående bind i serien behøver den slet ingen bibliotekarisk formidling overhovedet.

Sjette krimi med den fandenivoldske århusianske journalist Dicte Svendsen. Nye læsere kan stige på her, selvom det er en fordel at have læst de foregående bind, så man har helt styr på Dictes lidt komplicerede privatliv og hendes tidligere meritter som opdager. Bogen starter med to bombesprængninger i Århus, hvorefter der konstant og virkningsfuldt krydsklippes mellem en kvindelig borgmesterkandidat og Dictes netop løsladte voksne adoptivsøn. Hvad de hver især har gang i, og hvor de er placeret i den vidtforgrenede sag med de mange sidehandlinger, går kun langsomt op for læseren, som gladeligt sluger det ene kapitel efter det andet i en velkonstrueret krimi, der ret beset indeholder alt for mange tunge tematikker og usandsynlige sammentræf. Men underholdende og spændende er det, og Elsebeth Egholm lever helt op til det brand, som hun efterhånden har skabt sig.

Elsebeth Egholm (f. 1960) er et stort navn inden for femikrimier og et must for danske læsere af genren.

En vidtforgrenet, underholdende og spændende femikrimi fra et nutidigt Århus, der som de øvrige bind om den usædvanligt handlekraftige og kvikke journalist Dicte Svendsen vil have en meget stor publikumsappel.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2009

af

af

Jette S. F. Holst

d. 7. sep. 2009

To bomber eksploderer i Århus, og Dictes søn involveres i et mord. Der er altid masser af action, men også noget at tænke over i Elsebeth Egholms krimiserie om journalisten Dicte Svendsen. Det er der ...


Berlingske tidende

d. 20. aug. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 20. aug. 2009


Jyllands-posten

d. 5. sep. 2009

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 5. sep. 2009


Jyllands-posten

d. 14. aug. 2009

af

af

Niels Ellevang

d. 14. aug. 2009


Information

d. 7. sep. 2009

af

af

Mette Højbjerg

d. 7. sep. 2009


Weekendavisen

d. 21. aug. 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 21. aug. 2009


Børsen

d. 20. aug. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 20. aug. 2009