Bøger / faglitteratur

Volvo 1800 : svensk teknik og italiensk elegance


Beskrivelse


Tekniske beskrivelser af samtlige årgange af Volvo 1800, en præsentation af modellens forhistorie og designfase samt en gennemgang af Volvo 1800's optræden i film og reklamer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 1. mar. 2011

Henvender sig til veteranbil-entusiaster generelt og ejere af Volvo og især af 1800-serien. Kendere af forlaget Motorplovens fine udgivelser, om bl.a. veteranbiler, vil helt sikkert finde interesse i bogen.

Per Groth har i mange år været redaktør af Volvo 1800 klub Danmarks magasin. Udover reparations-håndbøger findes der ikke meget litteratur på dansk, i bogform, om Volvo og de forskellige Volvo-mærker. Dog skal nævnes Volvo Amazon, fra 2006, fra samme forlag. Bogen udgives i forbindelse med 1800-modellens 50-års jubilæum i forsommeren 2011 og begynder med en beskrivelse af Volvos historie. Herefter gennemgår forfatteren de forskellige årgange i 1800-serien og det sportsvogns-lignende "look" der sluttede i 1973. Der gengives endvidere mange faktuelle detaljer omkring fx frontgrill, emblemer og fælge og hjulkapsler. Som noget lidt mere kuriøst findes kapitler om legetøjsbiler og kendte Volvo 1800-ejere som fx Roger Moore. Bagerst findes, udover andet detaljeret teknisk viden, en fin litteraturliste.

I design og indhold kan bogen minde om Volvo Amazon, fra 2006. Ellers findes der intet i bogform på dansk på emnet.

Bogen har et handy format og indbydende layout og vil helt sikkert tiltrække veteranbil-entusiaster og især Volvo-ejere. Bogen lever fint op til mange af forlaget Motorplovens udgivelser.Informationer og udgaver