Bøger / faglitteratur til børn

Vore nordiske drager og kunsten at opspore dem


Beskrivelse


Felthåndbog til at opspore de 25 forskellige drager, som lever i Skandinavien - lige fra den mågestore Klippedrage til den 14 meter høje Nordiske Pelsdrage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 5. juli 2018

En nyttig felthåndbog til at opspore de mange drager, som lever her i Skandinavien lige fra den mågestore Klippedrage til den 14 meter høje Nordiske Pelsdrage. Grundig viden til drageforskere fra 8 år.

I klassisk felthåndbogs- og forskerstil fortæller denne gennemillustrerede fagbog om de mange dragearter, som lever her i Skandinavien. Faktisk findes her 25 forskellige slags drager, og de forekommer i alle størrelser og på mange forskellige biotoper. Til lands, til vands og for visse meget sjældne og små arters vedkommende - i blomster. Hver drage dækkes på et opslag, nogle endda som foldeuddrager, hvor deres udseende, levevis og adfærd beskrives i tekst og tegninger. Deres forekomst i Skandinavien vises på et kort, og for trækdragers vedkommende får man også at vide, hvor i verden de trækker hen. Æggene er der også illustrationer af, så unge forskere har en chance for at bestemme arten ud fra mønstrene. Bogen har en række råd til nyttigt feltudstyr og opsporingsteknik.

En dejlig og rigtig smuk bog om et meget nørdet emne, som mange ikke anede eksistensen af. En tur i skoven vil være noget andet med denne bog i hånden. Men selv om det er sjov og ballade, kan du også mellem linjerne læse en stor kærlighed til naturen og et ønske om, at vi alle passer godt på den.

Bogen er den eneste om lige de nordiske drager, men vil passe fint sammen med Dr. Ernest Drakes håndbog om dragerDr. Ernest Drakes Dragonologi og Dr. Ernest Drakes DragonologiBogen er den eneste om lige de nordiske drager, men vil passe fint sammen med Dr. Ernest Drakes håndbog om drager og .Informationer og udgaver