Bøger / faglitteratur til børn

Vores folketing


Beskrivelse


Fakta om Folketinget og den måde Danmark styres på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. nov. 2016

Denne letlæste fagbog, med mulighed for oplæsning via QR-koder, fortæller om Danmarks folketing og demokrati. Bogen kan læses af børn fra 9 år eller af tilflyttere med fremmedsproglig baggrund.

Bogen er en af de to første udgivelser i den nye DigiLæs-serie "FaktaLet Samfund", hvor der også udkommer titlen Vores kongehus og flere titler nok er på vej. Over 14 sider overvejende bestående af billeder samt en kort, sprogligt bearbejdet tekst fortæller bogen om vores folketing og det danske demokrati. Afslutningsvis indeholder bogen to mere tekstmæssigt omfattende sider om folketingets opstart.

Bogen lykkes godt med at få fortalt nogle vigtige fakta om folketinget i et simpelt sprog. Men det er simpelt, så simpelt at det resulterer i flere faktuelle fejl. At alle medlemmer i folketinget hører til et politisk parti, og at der er valg hvert 4. år, er eksempelvis ikke altid korrekt. Og at man har pligt til at stemme er direkte forkert.

Demokrati og folketinget er et fagligt svært emne både at forstå og at beskrive letlæseligt. Der findes derfor meget få lette bøger om emnet. Vil man læse mere kan bøgerne FolketingetDemokrati og folketing og Demokrati og folketing anbefales. De er begge sværere at læse, men samtidig meget mere informative, korrekte og lærerigeet er et fagligt svært emne både at forstå og at beskrive letlæseligt. Der findes derfor meget få lette bøger om emnet. Vil man læse mere kan bøgerne Folketinget og anbefales. De er begge sværere at læse, men samtidig meget mere informative, korrekte og lærerige.