Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vores indiske køkken : spis indisk på dansk


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kent Skov

2008

Indisk mad har bidt sig godt fast som et af de mest populære etniske indslag i de danske køkkener og er endda relativt enkelt at gå til, når man først har de forskellige krydderiblandinger på plads. Så selv om der findes andre indiske kogebøger, så skal denne fortjent nok også nå sit publikum.

Indisk kogebog skrevet af to kendte og populære danske personer med indisk baggrund. Bogen er flot og indbydende layoutet og opskrifterne er lette og overskuelige at gå til. Bogen er bygget traditionelt op med introduktion snacks og tilbehør først og desserter og drikkevarer og forklarende afsnit til sidst. De enkelte kapitler med hovedretter er bygget op efter grundingredienser: grøntsagsretter, fiskeretter, kylling, lamme- og oksekød. Derefter følger afsnittene med de mange varianter af tilbehør, der er så vigtig i det indiske køkken: raita, chutney, ris- og brødtyperne. Især fisk- og grøntsagsretterne er velrepræsenteret, og ellers er de fleste af de kendte og populære retter som tandoori, rogan josh, kylling tikka masala, curry lamb osv samt gode opskrifter på brød og raitas. Det basale i retterne, karryblandingerne, er også beskrevet fra bunden. Ved afprøvning virker retterne dog mildere end vanligt. Det danske islæt bogen nævner, består alene i mindre fedtindhold.

De fleste indiske opskrifter findes i samlekogebøger, fx: Den store asiatiske kogebog og Holm: Karry. Mest omfattende er ellers Det rigtige indiske køkken.

Rigtig god og veltilrettelagt indisk kogebog.