Bøger / faglitteratur / erindringer

Vores lille hemmelighed


Beskrivelse


Toni Maguire's skildring af incest fra hun var seks år gammel til hun bliver gjort gravid af sin far som 14-årig og morens kendskab incesten. Men også om hendes kamp for at genvinde sit liv og overvinde de psykiske mén, overgrebene påførte hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Laura Michelsen

2007

Bogen henvender sig til voksne med interesse for autentiske beretninger. Også læsere der selv har haft incest inde på livet vil kunne bruge bogen, der kan fungere som supplement til psykologiske og lægefaglige bøger om emnet incest.

En selvbiografisk fortælling om pigen Antoinette, der må blive til Tonie for at slippe væk fra en barndom præget af seksuelt misbrug. Ved bogens begyndelse våger den voksne Tonie ved sin mors dødsleje og tænker tilbage på opvæksten i en familie der på overfladen er lykkelig og velfungerende men bag facaden fyldt med overgreb, følelseskulde og fortielser. Antoinette lever et sorgløst liv indtil 6-års alderen, hvor faderen begynder sine seksuelle overgreb, der gennem årene bliver mere brutale. Da hun tidligt fortæller moderen om faderens tilnærmelser i håb om hjælp, vender moderen det døve øre til. Så de næste mange år kan faderen uhindret fortsætte det seksuelle misbrug. Da Antoinette som 14-årig bliver gravid og må abortere, afsløres det hele, og faderen kommer i fængsel. Men den forløsning og sejr hun har set frem til udebliver, da hendes familie vender sig mod hende og hun udstødes af lokalsamfundet. Tilbage i nutiden og efter moderens død finder den voksne Tonie styrken til at forlige sig med sin fortid og barnet Antoinettes oplevelser. Forfatteren skriver udmærket med sans for barnets oplevelse af verden.

Faste læsere af Virkelighedens verden-genren vil også elske denne historie, der ligger i den mere velskrevne ende af genren.

En lettilgængelig bog om et svært og tabubelagt emne.