Bøger / skønlitteratur / roman

Vores ø


Beskrivelse


Anna skal tilbringe sommeren på Maldiverne med at undervise den unge TJ, som er ved at komme sig ovenpå en kræftsygdom, men da deres fly styrter ned, og de strander på en øde ø, står de over for helt andre udfordringer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 22. apr. 2013

Bogen er en usædvanlig historie om overlevelse, venskab og kærlighed, og henvender sig som sådan bredt, men den vil nok gøre sig bedst hos det kvindelige publikum.

Lærerinden Anna er 30 år og står overfor en vigtig beslutning i sit liv. For at give sig selv en pause og tid til at tænke det hele igennem, tager hun jobbet som sommerlærer for den 16-årige TJ. TJ har lige været igennem en livstruende kræftsygdom og skal tilbringe sommeren på Maldiverne sammen med sin familie. Undervejs styrter deres fly ned med Anna og TJ som de eneste overlevende. De redder sig i land på en øde ø, og nu starter en kamp for overlevelse, indtil redningen kommer. Men der kommer ingen, og langsomt lærer de to at leve på øen, men TJ's kræftsygdoms tilbagevenden truer. Bogen er en usædvanlig fortælling om to menneskers kamp for overlevelse igennem flere år, og om kampen for at komme videre med livet, da redningen endelig kommer. Forfatteren udgav i første omgang bogen selv med stor succes, og bogen følges nu op af en kortroman, der udkommer på engelsk senere på året.

Det er oplagt at sammenligne med klassikeren Robinson Crusoe af Daniel Defoe. En anden usædvanlig bog om venskab og kærlighed er Mig før dig, 2012 af Jojo Moyes.

En usædvanlig og medrivende fortælling, som også fortæller historien, om hvad der sker efter, at redningen er kommet, og kampen tilbage til livet begynder. Kan varmt anbefales.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 16. juni 2013

"Vores ø" er skrevet direkte fra hjertet. Ingen storslået eller overdrevne armbevægelse til at ødelægge fortællingen. Historien handler om den 16-årig T.J., som netop er blevet erklæret rask efter læn...


Litteratursiden.dk [online]

d. 16. juni 2013

af

af

Rikke Andrup Jensen

d. 16. juni 2013