Bøger / faglitteratur

Vores valg : sådan løser vi klimakrisen


Beskrivelse


Forfatteren kommer med praktiske løsningsforslag på at afværge klimatruslen og skabe et bæredygtigt samfund. Beskriver muligheder, som er energieffektivisering, solenergi, vindkraft, geotermisk energi, biomasse, skovplantning og mere klimavenlig landbrugspraksis.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. nov. 2009

En ny bog fra vicepræsidenten, der nu er global "klimaguru". Bogen har en bred målgruppe. Aktuel omkring klimakonferencen i Kbh., og brugbar til skoleopgaver fra og med folkeskolens højeste niveau. Forfatternavnet vil sikkert trække læsere.

Al Gore følger op på den meget læste En ubekvem sandhed, 2007 med en mindst ligeså flot fortrinligt pædagogisk veltilrettelagt bog med praktiske løsningsforslag. Det er jo ofte let nok at opstille problemer, men her kommer Gore med faktiske løsningsforslag til, hvordan vi så dæmmer op for eller måske endda undgår de værste klimabetingede miljøkatastrofer. Bogen, der måske nok i sin retorik er præget af at være skrevet til skeptiske amerikanere, har absolut et globalt budskab om, at man faktisk kan gøre noget. Et godt eksempel er den såkaldte geotermiske energi, jordvarme. Varmen er der, hvorfor så ikke udnytte den og spare miljøet? Bogen gennemgår konventionelle og alternative energikilder, der er bl.a. afsnit om "levende systemer" som skove, jord og befolkning, og om at udnytte informationsteknologien til intelligent styring af energiforbrug.

Der er en lind strøm af bøger om den globale klimakrise, men Gores bøger skiller sig bestemt positivt ud, fordi han er den han er, men bestemt også qua et solidt indhold af fakta.

Gores bog med løsningsmuligheder er samlet set et solidt spark netop til viljen; at vi positivt kan gøre noget, hvis vi ellers vil, og vel at mærke er politiske enige om, at der eksisterer et klimaproblem.


Global økologi

Årg. 17, nr. 1 (2010)

af

af

Claus Wilhelmsen

Årg. 17, nr. 1 (2010)


Jyllands-posten

d. 17. dec. 2009

af

af

Dennis Nørmark

d. 17. dec. 2009


Politiken

d. 19. nov. 2009

af

af

Katherine Richardson

d. 19. nov. 2009


Weekendavisen

d. 11. dec. 2009

af

af

Frede Vestergaard

d. 11. dec. 2009