Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vores vilde køkken


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man tilbereder mad med de råvarer, der var til rådighed for vikingerne for over 1000 år siden. Opskrifterne er udformet, så de passer til at blive lavet over bål, men kan også tilberedes på komfur eller havegrill.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 17. juni 2020

Rustik og flot kogebog med opskrifter baseret på råvarer fra vikingetiden. For den moderne og madglade viking.

Opskrifter til den moderne viking, baseret på råvarer, der var tilgængelige for 1000 år siden. Retterne kan betegnes som rustikke, og Jim Lyngvild og Liv Louise Holm går ikke af vejen for at bruge blod og indvolde, når der skal laves fx blodpandekager, pærevælling og rugbrød med egen surdej. Opskrifterne er delt ind efter type eller primær ingrediens, som fx lam, svin, grød, brød og hjemmelavet ost. Målene er historiske som fx kander og kopper, men man guides på vej, ligesom der også findes en kort intro til det gode madbål og røgning. Alle bogens opskrifter er beregnet til at blive lavet på bål, men et komfur eller en grill, kan de fleste steder også klare opgaven. Bogens første opskrifter er udviklet af Lyngvild og Ribe VikingeCenter. Bogens sidste opskrifter er udviklet af Holm. Liv Louise Holm er historie-, natur- og kulturformidler. Jim Lyngvild er designer, forfatter og iværksætter.

En rustik og flot bog. De lånere, der vil i gang med vikingemad over bål, finder her en guldgrube af anderledes og oprindelige opskrifter. Det er rent guf til den autentiske vikingefest; fedtkanter og fladbrød inkluderet.

Bogen er anden udgave af Mit vilde vikingekøkken, og første del indeholder samme opskrifter. Dog er mængden af opskrifter, med Holms del, udvidet betragteligt.