Bøger / faglitteratur / biografier

Vorherres lille vidne


Beskrivelse


Susanne Benderfeldts liv som Jehovas Vidne. Hun var født og opvokset som Jehovas Vidne og var en trofast forkynder, blev gift med en trosfælle og sammen fik de 2 børn. Senere kom tvivlen og som 40-årig forlod hun Jehovas Vidner og starter forfra i et nyt liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 17. jan. 2011

En biografi for voksne der skildrer en kvindes liv som Jehovas Vidne og kampen for som 40-årig at genfinde et liv uden for sekten. For læsere af historier fra virkelighedens verden.

Susanne Benderfeldt har sammen med journalist Trine Lundager skildret sit liv som Jehovas Vidne. Hun gør det i 3.person og tager os med ind i Susannes fundamentalistiske verden som både rummer tryghed og sammenhold, men som også er grusom med sine regler og principper - og ikke mindst ubønhørlig i forbindelse med den ultimative udstødning, hvor det tidligere vidne mister familie, venner og samfundsbasis. Susanne er et dygtigt og flittigt vidne, som gennem barndom og ungdom gør, hvad der forventes af hende. Hun bliver gift og får børn med en trosfælle, men som årene går, opstår der sprækker i hendes syn på troen, før hun omsider som 40-årig melder sig ud, bliver skilt og forstødes fra vidnerne. Det er en ubarmhjertig kamp, men gode venner hjælper, og hun kæmper sig til en cand.psyk. uddannelse. Vi kender jo godt historien indefra fra andre bøger og film, men denne bringer os endnu tættere på maskinrummet, på hele spindet af undertrykkende og fordømmende regelsæt og arbejdsmetoder, hvor frygten for repressalier står lysende klar.

Irma Lauridsen, Anne-Grethe Dahms og Dorte Tveiti har skrevet for samme målgruppe. En grundig undersøgelse findes i Dommedag kan vente, 2006.

Et værdigt bidrag til forståelsen af de personlige omkostninger, der følger i kølvandet på en exit fra en så lukket verden som Jehovas Vidner.


Berlingske tidende

d. 4. feb. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 4. feb. 2011


Jyllands-posten

d. 3. feb. 2011

af

af

Lone Nørgaard

d. 3. feb. 2011


Kristeligt dagblad

d. 16. feb. 2011

af

af

Maria Sjøqvist

d. 16. feb. 2011


Social kritik

Årg. 23, nr. 125 (2011)

af

af

Benny Lihme

Årg. 23, nr. 125 (2011)