Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Vovehalse


Beskrivelse


Om mange forskellige typer vovehalse, fx kanonkongen der kunne gribe en kanonkugle, to mænd roede fra Amerika til England, manden der gik på en stålline mellem to skyskrabere og kvinden som i en tønde af træ røg ned af USA's højeste vandfald.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Boy Olesen

d. 7. nov. 2014

Bogen er sjov at læse for alle, det er altid spændende at følge menneskets udforskning af det, man skulle tro er umuligt. For 9-14 årige er dette en god bog. Velegnet til såvel selvlæsning som emne- projektarbejder.

I indledningen forklares hvad der menes med en vovehals. Vi får fortalt om mange forskellige typer vovehalse, fx kanonkongen der ville kunne lære at gribe en kanonkugle, to mænd der ville ro fra Amerika til England, og Philippe der gik på en stålline mellem to skyskrabere i New York. Bogen indeholder såvel fotos som tegninger, der er mange faktabokse og enkelte QR-koder, der giver mulighed for at se små virkelige filmklip.

Levende, spændende indhold og layout. Teksterne består af enkle sætninger med brug af overskuelige afsnitsinddelinger. Bogudstyret er meget kvalitetsfuldt. Interessant at flere vovehalse har være fattige og havde håbet at kunne blive rige ved at udføre drabelige, farlige tricks og stunts. Mange vil synes bogen er god og sjov at læse.

En anden bog omhandlende samme emne er Stuntmand.