Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vragets hemmelighed


Beskrivelse


Krimi. I Øresund ligger vraget af et gammelt skib. På tyve meter vand. Et hold fra dykkerklubben laver en tur til vraget. De opdager pludselig, at de ikke er alene. Er der døde sømænd i vraget eller er det noget helt andet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2009

af

af

Hans Radsted

d. 8. sep. 2009

Endnu en krimi til genrens trofaste læsere, her måske også med lidt gys indblandet. Målgruppen er let øvede læsere i målgruppen fra 10 år og opefter. Nok mest drenge.

Forfatteren er kendt for mange andre bøger til målgruppen og håndelaget svigter heller ikke her. Hovedpersonen har lige sluttet sit dykkerkursus og et ældre medlem, Erik, fra dykkerklubben har arrangeret et dyk til et ukendt vrag i Øresund. Det er en gammel fregat fra tiden med slavetransporter, men skibet sank langsomt, så der skulle ikke være andet end almindeligt vraggods ombord. Det er der nu alligevel, for Erik er blevet snydt af vragrøvere, der vil have ham til at finde vraget og så vil de snuppe skatten. Det lykkes dog ikke, men selvfølgelig ikke uden en del farlige og uhyggelige situationer for vores hovedperson. Sproget er let at gå til, og handlingen er også skematiseret mest muligt, måske lidt for meget i forhold til plottet, som kræver en del forforståelse af sin læser. Det vil de unge læsere nu nok ikke lægge så meget mærke til.

Der er rigtig mange letlæste krimier, men ikke nogen, som lige tager udgangspunkt i en dykning i Øresund.

Endnu en god historie i serien, som tilsyneladende holder sin popularitet uhæmmet hos brugerne.