Bøger / faglitteratur til børn

Vrede


Beskrivelse


Billedbog. Om vrede som kan være en voldsom følelse, uanset om man er lille eller stor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2019

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 9. jan. 2019

Det kan være svært at forstå sine følelser - og endnu sværere at tale om dem. Med disse tre bøger er der lagt op til gode snakke mellem 5-11-årige og deres voksne, enten derhjemme eller til emnearbejde i skolen.

Norske Anna Fiske tager i sine bøger i serien "Følelsesbiblioteket" livtag med vigtige og vanskelige følelser, her sorg, vrede og angst. Følelserne kan komme til udtryk på forskellige måder, men fælles for dem alle er, at de bliver lettere at bære, hvis man tør tale om dem. Når én man holder af dør, så savner man på en særlig måde, der kaldes sorg, fortæller Fiske, og understreger at selvom sorgen kan vare længe, så holder minderne resten af livet. Vreden kan være en voldsom følelse, uanset om man er lille eller stor, men det er vigtigt at få den ud ved at sætte ord eller lyd på. Angst kender vi alle til, men ingen bør leve med at være bange eller utrygge hver dag - så er det vigtigt at man søger hjælp. Serien består af i alt 6 bøger og forfatteren har selv illustreret.

Tre yderst velfungerende bøger. De tematiserede følelser tages, ligesom læseren, seriøst, men får et befriende, humoristisk twist med farverige, ekspressive illustrationer, der understøtter den korte tekst og i høj grad udtrykker de forskellige følelser, der er på spil.

Kay Barnham har skrevet flere bøger i serien "Jeg er..", der alle beskæftiger sig med de svære følelser som generthed, jalousi eller angst, fx Jeg er bange!.