Bøger / skønlitteratur / roman

Vredens dag


Beskrivelse


Esben Dane er rådgiver for Christian II og senere både Frederik I og Christian III i starten af 1500-tallet, hvor striden mellem kongedømme, katolikker og lutheranere er på sit højeste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Månson

2008

Som 8. bind i den danmarkshistoriske serie Slægten er den oplagt til seriens store publikum, men den kan også læses selvstændigt.

Johannesen er museumsinspektør på Middelaldercentret i Nykøbing Falster og har både udgivet historiske fagbøger og det foregående bind i Slægten-serien. Hovedpersonen denne gang er Esben Dane, der er herre på Daneborg og rådgiver for Christian den Anden og de to følgende konger. Han er i Wittenberg, da Luther i 1517 opslår sine teser og bliver interesseret og ser lutheranismen som et middel til at splitte den stærke kirke, der med håndfæstninger helt har grebet om kongemagten. Det er en sproglig velfortalt formidling af endnu et spændende udsnit af Danmarkshistorien med overbevisende persontegninger.

Med den store interesse for historiske romaner i almindelighed og denne serie finder også Vredens dag sit velfortjente publikum.

En god og velskrevet formidling af reformationstiden i Danmark.