Bøger / skønlitteratur / roman

Vuggesang


Beskrivelse


Myriam og Paul får ansat den perfekte barnepige, som tillige forkæler dem med dejlige middage og et skinnende hjem. Børnene elsker hende også, men hvad er det egentlig for magtmidler hun tager i anvendelse for at knytte familien til sig.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 16. feb. 2018

Et parisisk par ansætter en barnepige, som viser sig at være en ren Mary Poppins, der i løbet af ingen tid får sat skik på hjemmet og de to små børn. Men hvem er hun egentlig, og foregår alt nu også som det skal? Fransk, elegant domestic noir thriller til læsere af knugende gys i hjemlige rammer.

Myriam og Paul får brug for en barnepige, da Myriam igen vil vende tilbage til et krævende advokatjob. Til at passe de to små børn ansætter de den 40-årige lille barnekvinde Louise med perfekte referencer og en veludviklet ordenssans - og iført en lyseblå og hvid uniform. Børnene elsker hende, og forældrene vænner sig til at komme hjem til varm middagsmad og et rengjort hjem. Men ganske langsomt ændres magtbalancen i familien, samtidig med at der åbnes små sprækker ind til Louises liv og personlighed, som langtfra er nogen drøm. Hun er for god til at være sand.

Ret fint komponeret domestic noir thriller, som formår at fastholde læserens interesse til trods for, at åbningsscenen viser den brutale afslutning og dermed vender op og ned på thrillerens komposition. Louise er simpelthen så interessant en karakter, at man er nødt til finde ind til hende og det mareridt, hun skaber omkring sig. Uha, og så puster hun også til en mors konstante skyldfølelse.

Læsere der sætter pris på domestic noir - fx Gillian Flynns bøger og Sundhedsplejersken - vil også blive opslugt af "Vuggesang".


litteratursiden.dk

d. 22. mar. 2018

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 22. mar. 2018

Hvor godt kender du egentlig dine børns barnepige? Leïla Slimanis hårrejsende psykologiske thriller blotlægger os dér, hvor vi er mest sårbare. ’Vuggesang’ (fr. Chanson douce, 2016) er skrevet af mar...


Berlingske tidende

d. 31. mar. 2018

af

af

Mette Høeg

d. 31. mar. 2018


Politiken

d. 24. mar. 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 24. mar. 2018


Jyllands-posten

d. 8. apr. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. apr. 2018


Weekendavisen

d. 6. apr. 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 6. apr. 2018


Børsen

d. 23. mar. 2018

af

af

Line Rasmussen

d. 23. mar. 2018