Bøger / skønlitteratur / roman

Vuggevise : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. En filippinsk kvinde og hendes to børn findes brutalt myrdet i en lejlighed. De har fået halsen koldblodigt skåret over, og der er ingen spor af morderen. Kriminalkommissær Conny Sjöberg må tage utraditionelle metoder i brug for at finde den skyldige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 11. apr. 2011

Læsere af de tidligere 2 bind i Hammarby-serien vil ikke blive skuffede, men også nye læsere kan være med, da der gives korte indføringer i det, der er sket i tidligere bind, og som har betydning for denne krimi.

Vi er nu nået til tredje bind i serien om kriminalkommissær Conny Sjöberg og hans kolleger hos politiet i Hammarby, Sverige - en serie der indledtes med Pandekagehuset, 2009 og Dukkebarn, 2010. En filippinsk kvinde og hendes 2 børn findes brutalt myrdet i en lejlighed, og der er ingen spor af gerningsmanden. Under opklaringen er Sjöbergs hold presset af forskellige personsager, og den pligtopfyldende kollega Einar Eriksson kommer ikke på arbejde. I vanlig nordisk stil følger vi opklaringen af mordene - en opklaring, der handler om skyld igennem generationer, og som nu får voldsomme følger. Plottes holdes stramt, selvom der også er de obligatoriske privathistorier, og selvom man hele tiden er lige ved at fange løsningen, holdes spændingen.

Krimihylden bugner efterhånden af nordiske og specielt svenske krimier, og mange af dem er skrevet af kvinder. Denne lægger sig midt i feltet med et godt plot og lidt svagere personskildringer.

En god krimi med et godt plot, som holder spændingen undervejs. Temaet skyld belyses fra flere vinkler og tegner et tragisk billede af konsekvenserne både for de involverede men også for deres efterkommere.


litteratursiden.dk

d. 16. maj 2011

af

af

Rikke Bødker

d. 16. maj 2011

To små uskyldige børn og deres mor findes døde, de ligger fredfyldte som om de sov. Kun den store blodplamage vidner om, at en brutal handling er begået. En lille familie tages nådesløst af dage. De f...