Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Om hvordan vulkanudbrud opstår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 7. aug. 2018

To bøger, hvor den ene fortæller, at lyn opstår i skyer, hvor luften suser op og ned og bliver elektrisk. En stor gnist opstår. Det er et lyn. Den anden fortæller, at under en vulkan er der så varmt, at sten og klipper smelter. Det bliver til lava. Til børn på 7-8 år.

I bogen om lyn forklares, at de meget varme lyn sammen med luft skaber store brag, som vi kalder torden. I gamle dage troede man, det var guden Tor, som skabte lyn og torden. Et lyn er farligt, fordi det indeholder stærk strøm. Et lyn kan slå ned i høje ting, så det er godt at være inde i et hus eller en bil, når det lyner. I bogen om lava forklares, hvordan et udbrud opstår. Når lavaen bliver kold, bliver den til hård klippe. I gamle dage troede man, det var guden Vulcan, som var årsag til vulkanudbrud. Havets vulkaner kan blive så høje, at de bliver til øer. Bøgerne er udgivet i serien "Fagfilur". LET-tal 13 og 14. Illustrationerne er helsides farvefotos og tegninger.

Fine små fagbøger til den første læsning af faglige tekster på egen hånd. Tegningerne udtrykker på fornemste vis, hvad teksten forklarer. Flotte farvefotos hele vejen igennem.

I serien "Faktisk!" findes VejrJordenVulkanerLyn og torden (Eva Wulff) og Jorden, som behandler de to emner. I serien "Små fakta" findes Vulkaner og om lyn og torden findes Lyn og tordenI serien "Faktisk!" findes Vejr (Eva Wulff) og , som behandler de to emner. I serien "Små fakta" findes Vulkaner og om lyn og torden findes Lyn og tordenI serien "Faktisk!" findes Vejr (Eva Wulff) og Jorden, som behandler de to emner. I serien "Små fakta" findes og om lyn og torden findes Lyn og tordenI serien "Faktisk!" findes Vejr (Eva Wulff) og Jorden, som behandler de to emner. I serien "Små fakta" findes Vulkaner og om lyn og torden findes .