Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vulkan


Beskrivelse


Anna er med sin mor flygtet fra en voldelig far. De vil begynde på et nyt liv. Anna kæmper med at gøre sig fri af fortiden og finde sig selv, samtidig med hun får nye venner og forelsker sig.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2019

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 12. dec. 2019

Anna er med sin mor flyttet fra en voldelig far, og de vil starte på en frisk. Det er svært at begynde på noget nyt, når det tidligere liv stadig spøger i baggrunden. Fra 13 år.

Efter ophold på et krisecenter er Anna flyttet til en ny by med sin mor og er begyndt i en ny skole. I flashbacks får læseren indblik i Annas barndom og tiden, da hun og moren forlader den voldelige far. Anna kæmper med at få sin nye hverdag til at hænge sammen og er fanget mellem sin mor, som har travlt med at genopbygge sig selv, og faren, som tigger Anna om at komme tilbage. Anna forelsker sig i drengen Idris og kæmper med at forstå sine følelser, samtidig med hendes bedste veninde Chili bliver sur på hende. Forfatteren har også skrevet Den sommer alt voksede vildtPigen, der var sky og flere billedbøger fx Pigen, der var skyEfter ophold på et krisecenter er Anna flyttet til en ny by med sin mor og er begyndt i en ny skole. I flashbacks får læseren indblik i Annas barndom og tiden, da hun og moren forlader den voldelige far. Anna kæmper med at få sin nye hverdag til at hænge sammen og er fanget mellem sin mor, som har travlt med at genopbygge sig selv, og faren, som tigger Anna om at komme tilbage. Anna forelsker sig i drengen Idris og kæmper med at forstå sine følelser, samtidig med hendes bedste veninde Chili bliver sur på hende. Forfatteren har også skrevet Den sommer alt voksede vildt og flere billedbøger fx .

En velskrevet roman som kommer flot omkring de problematikker, der kan være med venskaber, spirende kærlighedsliv og forældre, som ikke lever op til deres ansvar. Efter en del postyr og uro finder Anna sin identitet og vokser frem som en stærk pige. En troværdig historie skrevet i et letlæseligt dagligdags sprog med korte overskuelige kapitler. En nærværende ungdomsroman med noget på hjertet.

Tavshed og løgneJagten - undercover handler også om at flygte fra en voldelig fortid, og i Jagten - undercover er det Johanne som skal begynde på en nyt livTavshed og løgne handler også om at flygte fra en voldelig fortid, og i er det Johanne som skal begynde på en nyt liv.


litteratursiden.dk

d. 7. maj 2020

af

af

Elisabeth Grethe Gertz Olsen

d. 7. maj 2020

Fængende ungdomsroman med originale sprogblomster fortæller om pubertetstidens besværligheder, men giver også et unikt indblik i en verden, hvor barndommen ikke har været ubesværet eller indsvøbt i tr...


Weekendavisen

d. 27. mar. 2020

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 27. mar. 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 4 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 4 (2020)