Bøger / faglitteratur til børn

Vulkaner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2017

af

af

Karsten Boll

d. 10. juli 2017

Røg, ild og aske står op fra bjergets top. Lava løber ned ad siden. Bjerget er en vulkan. For 8-10 år i serien "Jeg læser".

Bogen begynder med at beskrive et vulkanudbrud og derved at fortælle, hvad lava er. Dernæst er lavet et tværsnit af en vulkan, som viser, hvad der sker. Desuden præsenteres forskellen på magma og lava. En skematisk opbygning af jordens forskellige lag med kerne, kappe og skorpe giver muligheden for at fortælle om de forskellige plader, jorden består af, og derved hvor, der er mulighed for vulkanudbrud. Herefter beskrives forskellige typer vulkaner, og hvordan det kan danne nye øer, fx Island og Hawaii. Ligeledes berøres det, hvordan det er at bo ved siden af en vulkan. Til sidst omtales tre kendte vulkaner. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest er der et kort stikordsregister og forslag til andre steder, hvor man kan læse om vulkaner. Sværhedsgraden i sproget er lix 17.

Der er en fin sammenhæng mellem velvalgte tegninger, fotos og tekst med faktabokse, som har uddybende forklaringer.

Bogen ligger sværhedsmæssigt mellem VulkanerVulkanerVulkanerVulkaner i serien "Første fakta" og i "De små fagbøger". Den er på linje med i "Små fakta" og forlaget egen Bogen ligger sværhedsmæssigt mellem i serien "Første fakta" og i "De små fagbøger". Den er på linje med i "Små fakta" og forlaget egen Bogen ligger sværhedsmæssigt mellem i serien "Første fakta" og i "De små fagbøger". Den er på linje med i "Små fakta" og forlaget egen Bogen ligger sværhedsmæssigt mellem i serien "Første fakta" og i "De små fagbøger". Den er på linje med i "Små fakta" og forlaget egen .