Bøger / faglitteratur til børn

Vulkaner


Beskrivelse


Om vulkaner - bl.a. forskellige vulkantyper, vulkanudbrud over jorden og under vand og forandringerne i landskabet efter vulkanudbrud. Med vejledning i hvordan voksen/barn sammen bruger bogen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. dec. 2008

Serien Faglig læsning er en ny serie fagbøger, som kan anvendes til faglige læsekurser og undervisning i faglitteratur eller bare læses af interesse. Bøgerne er inddelt i 4 niveauer med en spændvidde fra 1. til 4. klasse, hvilket giver gode muligheder for undervisningsdifferentiering. I første omgang kommer der 8 titler, 2 til hvert niveau, men flere er på vej. Titlerne Vulkaner og Insekternes verden er begge på trin 4 og kan læses af børn fra 10 år og opefter.

Begge bøger opfylder de danskfaglige krav til fagbøger og indeholder mange fagbogsrelevante elementer. Både den indholdsmæssige og den læsetekniske side i bøgerne er mere krævende end de øvrige titler, da der er mere dybde i det faglige stof og teksten samtidig kræver mere af læseren. Heldigvis understøtter bøgernes illustrationer det faglige stof godt. Bøgerne er derfor meget velegnede til brug ved undervisningsforløb i fagbogsgenren.

Der udgives mange gode fagbøger for børn. Blandt de bedste serier er Første fakta, Læs dansk fakta og De små fagbøger.

To gode bøger til lystlæsning eller til anvendelse i forbindelse med undervisning i faglitteratur-genren.