Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vulkanvinter


Beskrivelse


17-årige Pandora bor alene sammen med sin far oppe i bjergene. Verden, som vi kender den, er gået under, og alle må kæmpe for at overleve. Da Pandoras far bliver bortført, kaster hun sig også ind i kampen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2019

af

af

Maria Sjøblom

d. 4. sep. 2019

17-årige Pandora bor alene sammen med sin far oppe i bjergene. Verden, som vi kender den, er gået under og alle må kæmpe for at overleve. Da Pandoras far bliver bortført, kaster hun sig også ind i kampen. Postapokalyptisk og dystopisk action-roman for unge.

For 30 år siden gik verden under. Et gigantisk vulkanudbrud i Asien medført oversvømmelser, strømnedbrud og masseflugt over hele verden. Pandora bor alene med sin far langt oppe på et bjerg. Hun er trænet til at overleve i naturen og kan både kæmpe og jage. De har dog stadig brug for at kunne bytte sig til nogle af de daglige fornødenheder, men al kontakt med de omkringliggende byer er farlig. Her hersker lokale krigsherrer og raner, som tager sig dyrt betalt for befolkningens beskyttelse. Pandoras mor blev voldtaget og dræbt af ranerne, da Pandora kun var en lille pige. Nu er hendes far blevet bortført og Pandora vil gøre hvad som helst for at redde ham.

Vanvittig spændende fortælling om overlevelse i en rå, postapokalyptisk verden. I indskudte kapitler hører vi om, hvordan Pandoras far overlevede katastrofen og om livet lige efter apokalypsen. Der er enkelte passager, hvor dialogen ikke helt fungerer, men den danske forfatter har skabt et plot, som gør det svært at skulle vente på næste, spændende bind i Pandora-serien.

The young world - de overlevendeDivergent. Bind 1 : Afvigeren af Chris Weitz og selvfølgelig Veronica Roths Divergent. [Bind] 1 er også gode postapokalyptiske dystopierThe young world - de overlevende af Chris Weitz og selvfølgelig Veronica Roths Divergent. [Bind] 1 er også gode postapokalyptiske dystopier.


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 11. sep. 2019

Første del af spændende dystopisk serie om en verden, der har været ved at gå under og om de få mennesker, der har overlevet katastrofen. Efter et voldsomt vulkanudbrud i Asien fryser jorden nærmest t...