Bøger / faglitteratur / opskrifter

Wagamama : 120 japansk inspirede nudelretter


Beskrivelse


120 opskrifter fra restaurantkæden Wagamama, som har baggrund i det japanske køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2008

af

af

Jette Landberg

d. 8. maj 2008

For enhver, der gerne vil lave japansk inspireret fastfood med nudler og uden de store dikkedarer. Japansk mad er ofte meget kunstfærdig og tidskrævende som fx sushi, men det gælder ikke disse nudelretter.

Wagamama er en hurtigtvoksende kæde af japansk-inspirerede fastfood restauranter, som der findes ca. 80 af især i Storbritannien. I Danmark ligger den første på Tietgensgade med indgang fra Tivoli også. Ønsker man en afløser for den fortærskede pizza, kan disse nudelretter bestemt anbefales. Her er der 120 opskrifter, mest på retter med nudler, men også på saucer og dressinger. Ingredienserne i retterne kan varieres i det uendelige, og der findes også mange forskellige slags nudler. Retterne er alle ret nemme at lave, blot kræver det nogle specialindkøb, og der henvises til en række asiatiske supermarkeder, alle i København. Nudelretterne er et sundt og friskt alternativ med mange grøntsager, skaldyr osv.

Der findes andre kogebøger med japansk mad bl.a. Japansk mad, 2007 af Silla Bjerrum og Morten Heibergs asiatiske kogebog Heiberg-san, 2007, der har 30 sider fra Japan. Disse har begge andre japanske retter, fx desserter, sushi, salater osv. og er derfor langt mere varierede men også vanskeligere at gå til.

En meget brugbar kogebog, hvis man vil lave sund og anderledes hurtigmad. Retterne har dog en tendens til at blive lidt ensformige, selvom ingredienserne varieres meget. Akkurat som Wagamamas mad, som jeg efter tre måltider der også fandt en anelse ens.Informationer og udgaver