Bøger / faglitteratur til børn

Wales


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 21. feb. 2012

Bogen er til selvlæsning fra 11-12 år og kan anvendes til emneopgaver, hvilket understreges af "tilbehøret": et par sider til kopiering med nationalflaget og et kortomrids af Wales, en kageopskrift, faktasider, tidslinje, ord- og medialiste samt webadresser på seværdige steder.

Det i europæisk sammenhæng ret upåagtede land, som nu har fået selvstyre på flere områder, beskrives ret kortfattet, men bogen når alligevel rundt i de fleste hjørner. Landskabet beskrives, der er et historisk afsnit, og resten af bogen er mest helliget nutiden med naturbeskyttelse og -ressourcer, infrastruktur, økonomi, kultur, unges forhold, uddannelse og sprog. Der er både kort, grafer og tekstbokse, især med ord på walisisk med lydudtale. Billedmaterialet består af flotte, lidt turistagtige, men relevante fotos.

Der er ikke andre nyere titler om Wales. Man er henvist til at læse afsnit i bøger om Storbritannien eller i Turen går til England og Wales. Bogen indgår i en serie, som desuden omfatter eller kommer til at omfatte de baltiske lande, Frankrig, Haiti, Tyskland og Skotland.

En god bog om et gammelt kulturland, som der ikke findes andre bøger om for målgruppen.Informationer og udgaver