Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Walking the Amazon : 860 dage til fods langs Amazonfloden


Beskrivelse


Ed Staffords (f. 1975) personlige beretning om sin 2 1/2 år lange vandring langs hele længden af Amazonfloden med faren som en konstant følgesvend.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 21. nov. 2014

Dette er beretningen om Ed Stafford, der beslutter sig for at blive den første mand, der går hele længden af Amazon-floden. For fans af ekstreme eventyr og gåture der tager mere end to år.

Ed Stafford er britisk eks-militær og efter denne bogudgivelse blevet tv-vært på bl.a. Discovery Channel. Han beslutter sig for at gå langs hele Amazon-floden, og tager afsted på en ekstrem gåtur, der kommer til at vare 860 dage. Han vandrer gennem nogle af de mest ufremkommelige naturområder, hvor vilde dyr, tropiske storme og det mentale pres konstant lurer. På turen langs den enorme flod møder han også den rovdrift, der drives på både natur, dyr og de mennesker, der bor i det vilde. En del af turens mission er at skabe opmærksomhed om netop dette. Bogen er skrevet i retrospekt med enkelte dagbogsindslag.

Stafford skriver uhøjtideligt og veksler mellem det beskrivende og følende, hvilket giver en dagbogsfornemmelse, uden det bliver for personligt. Han møder både rare og uvenlige mennesker på turen, men han møder i den grad også sig selv. Det er en barsk omgang han begiver sig ud på, og bogen er spændende læsning.

Der er fin efterspørgsel på bøger om ekstreme oplevelser. Denne bog lægger sig op ad titler som Grylls True gritHjem fra Sibirien på cykel og Lilwall Hjem fra Sibirien på cykel. Der er lavet en tv-serie over turenDer er fin efterspørgsel på bøger om ekstreme oplevelser. Denne bog lægger sig op ad titler som Grylls True grit og Lilwall . Der er lavet en tv-serie over turen.


Weekendavisen

d. 19. dec. 2014

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 19. dec. 2014