Bøger / faglitteratur / vejledninger

Webkommunikation


Beskrivelse


Beskrivelse af opbygningen af en hjemmeside, websprog og vedligeholdelsen af hjemmesider i virksomheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 9. juli 2008

For de mange, der i dag er leverandører til virksomhedens hjemmeside, uden at have nogen form for kommunikationsmæssig baggrund og viden.

Virksomheders kommunikationsopgave er i modsætning til tidligere spredt ud over mange afdelinger og personer. Hovedansvaret for hjemmesiden ligger som oftest i kommunikationsafdelingen, men arbejdet med at opdatere indholdet er delegeret ud til de medarbejdere, der "ejer" informationerne. Den lille, lette håndbog er en hurtig indføring i webkommunikation i bred forstand for dem, som ikke har webarbejdet som hovedopgave. Det er de grundlæggende principper for brugervenlighed på nettet, det at være bevidst om målgruppe og formålet med hjemmesiden, kunsten at skrive til nettet, nødvendigheden af en standardisering hvad angår farver, links mv., lidt om forskellige måder at lave hjemmesidestruktur på. Altsammen børnelærdom for webredaktører, men her formidlet i en kort og præcist skåret form. Henvisninger til litteratur og websteder.

Der findes meget litteratur om både brugervenlighed, kunsten at skrive til nettet, webdesign og virksomheders webpolitik. Denne favner imidlertid alle aspekterne i meget kort form.

Kort indføring i de basale principper for god webkommunikation beregnet for de mange medarbejdere i organisationer, der opdaterer hjemmesider, men ikke har nogen kommunikationsmæssig viden og baggrund.


Jyllands-posten

d. 17. sep. 2008

af

af

Henrik Ørholst

d. 17. sep. 2008


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 2 (2009)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 25 nr. 2 (2009)