Bøger / faglitteratur

Wellness syndromet


Beskrivelse


En kritisk analyse af tidens fokus på sundhed, med argumentation for at idealet om konstant personlig udvikling, fysisk træning og nøje afmålt nydelse har negative konsekvenser for både samfundet og det enkelte individ.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 6. okt. 2015

Skarp og kritisk analyse af tidens fokus på sundhed til den samfundsinteresserede læser.

Bogens to forfattere, der underviser i organisationsteori og organisational behaviour i henholdsvis Sverige og England sætter i "Wellness syndromet" kritisk fokus på den sundhedsbølge der i disse år skyller hen over samfundet. De argumenterer for, at idealet om konstant personlig udvikling, fysisk træning og nøje afmålt nydelse har negative konsekvenser for både samfundet og den enkelte. Blandt andet nævner de nedladenhed over for normbrydere som fx arbejdsløse, overvægtige og rygere og det fænomen at problemer i især arbejdslivet gøres til den enkeltes ansvar i stedet for arbejdsgiverens eller fællesskabets.

Bogen, der har genereret en del omtale i udlandet, er velskrevet, velargumenteret og tankevækkende for ikke at sige foruroligende læsning. Forsidens pink skrift og guldindrammede spejl antyder - sikkert intenderet - en mindre seriøs tekst end hvad tilfældet er. Bagest i bogen findes litteraturhenvisninger. Er er ingen indholdsfortegnelse.

Bogen deler bekymringer med Svend Brinkmanns Stå fast fra 2014.


Jyllands-posten

d. 23. okt. 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 23. okt. 2015