Bøger / faglitteratur

Weltklasse : historien om Bundesligaen


Beskrivelse


Bundesligaens historie beskrives kronologisk fra starten i 1963 til i dag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. aug. 2016

Til den seriøst fodboldinteresserede er her historien om den tyske fodboldliga, Bundesligaen, fra starten i 1963 til nutid.

"Bundesligaens historie bringer mange minder frem hos mig både som spiller og som træner". Sådan indleder den tidligere danske landsholdstræner Sepp Piontek sit forord i bogen. Bogen beskriver kronologisk bundesligaens historie fra 1963 til i dag. Her er overskrifter som "Den svære start", "Hovedstadens sovende kæmpe" og "1970'ernes dramatiske duel". Under sidstnævnte overskrifter fortæller forfatteren om Borussia Mönchengladbachs 5 mesterskaber i 1970'erne. Herunder fx også et portræt af den danske internationalt kendte fodboldspiller Ulrik Le Fevre, der blev tysk mester i 1970 og 1971. Senere kapitler har overskrifter som "Dinosauren fra Hamborg, "Det fortabte DDR og "Den varme stol". Et afsluttende kapitel hedder: "I den europæiske konkurrence". Her fortælles bl.a. om betydningen af Tysklands VM-triumf i 2014. Sidst i bogen fodboldstatistik med "Bundesligaen i tal". Rasmus Elgaard er journalist og kommentator på tv-kanalen Eurosport.

En solid og velskrevet moppedreng af en bog. Der er rene tryllerier i straffesparksfeltet, hvis man er til tysk fodbold. Mest omfattende bog om den tyske liga på dansk.

Om tysk fodbold findes fx også Alt om Bayern MünchenMatchdays eller den engelske titel Matchdays om BundesligaenOm tysk fodbold findes fx også Alt om Bayern München eller den engelske titel om Bundesligaen.


Weekendavisen

d. 23. sep. 2016

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 23. sep. 2016