Bøger / faglitteratur / billedværker

Whisky med sjæl : Skotlands bedste destillerier


Beskrivelse


Portrætter af 50 skotske destillerier inddelt i otte regioner med mere end 250 fotografier af bygninger, fagfolk og landskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 16. okt. 2017

Tag med til nogle af Skotlands bedste whisky-destillerier og læs og lær om de gyldne dråber. Eller nyd nogle af de mange smukke billeder i denne store coffee table book. For dem der gerne vil vide lidt mere om hvad der hældes i whiskyglasset.

Teksten i bogen er inddelt i otte hovedområder: Lavlandet, Isaly, det centrale højland, det nordlige højland, det østlige højand, det vestlige højland, Spreyside samt øerne. Dog indledes bogen med et ganske kort forord der fortæller om grundpræmisserne bag en god whisky. Herefter fortælles der om de enkelte destillerier og hvad der kendetegner dem samt om deres, ofte meget smukke, beliggenhed. Teksten får følgeskab af en række fotos der alle er yderst professionelle.

Nu er jeg selv til god whisky og kan med stolthed fortælle at jeg har været igennem en del af mærkerne der omtales i denne bog. Teksten er velskrevet og tekstmængden er velproportioneret så læseren også får mulighed for at nyde de mange fantastiske fotos der er medtaget i bogen. Og så er det sjovt at læse baggrundshistorien bag de enkelte destillerier, samt nyde nogle af de mange anekdoter der knytter sig til emnet.

For yderligere litteratur om de gyldne dråber se; Skotsk whiskyGyldendals single malt whiskyguide eller Gyldendals single malt whiskyguideFor yderligere litteratur om de gyldne dråber se; Skotsk whisky eller .