Bøger / faglitteratur / håndbøger

Whiskybogen


Beskrivelse


Introduktion til whisky med forfatterens indtryk, samt madopskrifter og anekdoter. Om whiskyens historie, fremstilling, typer, farve og glas og med gennemgang af alverdens whisky.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kresten Søe Christensen

2007

Allround begynder whiskybog.

En personlig whiskybog krydret med indtryk, madopskrifter og anekdoter fx om katten Towser, der gennem 24 år nedlagde 28.899 mus på Glenturret-destilleriet. Efter indledende afsnit om whiskyens historie, fremstilling, typer, farve og glas m.v. går vi over til en gennemgang af alverdens whisky. Vi starter (naturligvis) i Skotland. Herfra kommer vi via irsk whiskey til whisky fra USA videre til de mange andre lande, som efterhånden har fået gang i destillationen fx Japan, New Zealand, Østrig og Sverige. Der afsluttes med forslag til videre fordybelse. Man mærker overalt forfatterens store baggrundsviden, som bl.a. viser sig i omtale af fx økologisk whisky og gennemgang af en række whisky-mærker/aftapninger. Her savner jeg dog en omtale af fx Cragganmore og sværvægteren MacCallan, som ellers er meget udbredt og drukket herhjemme. Til gengæld er definitionen af de forskellige smagsintryk ukrukkede og klare. Bogen er forholdsvis teksttung men alligevel indbydende ill. med flaskebilleder, kort og fx naturbilleder. Alt i alt en god personlig tilgang, som uden at sætte fagligheden over styr giver et fint overblik over det populære emne.

Kommer layoutmæssigt lidt til kort ift. fx Jacksons whiskybøger, men har massiv force ved sin danske og uhøjtidelige tilgang til emnet.

En udmærket allround whiskybog, som måske ikke tilfører så meget nyt, men i kraft af sin uhøjtidige, personlige og underholdende fremstilling måske pt. er den bedste whisky begynderbog.


Politiken

d. 8. dec. 2007

af

af

Henrik Steen Andersen

d. 8. dec. 2007Informationer og udgaver