Bøger / skønlitteratur / noveller

Wild cards. Bind 1, del 1


Beskrivelse


Noveller - science fiction. Kort efter 2. verdenskrigs afslutning rammes Jorden af en rumvirus. De fleste, der bliver smittet, dør en rædselsfuld død, men nogle overlever og udvikler sære kræfter, som de bruger i menneskehedens tjeneste eller til egen vinding. Disse mennesker kaldes "Wild Cards".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2019

af

af

Michael Olsen

d. 12. juli 2019

Kort efter 2. verdenskrigs afslutning rammes Jorden af en virus fra rummet. De fleste mennesker, der bliver smittet, dør en rædselsfuld død, men nogle overlever og udvikler sære kræfter, som de bruger i menneskehedens tjeneste eller til egen vinding. Disse mennesker kaldes "Wild cards". 2 bind med spændende superheltehistorier for voksne.

Novellesamlingen Wild Cards er baseret på et rollespil, og historierne derfra er redigeret af George R. R. Martin og samlet til en fælles verdensfortælling om tiden lige efter 2. verdenskrig, hvor nogle mennesker udvikler fantastiske superkræfter og bliver kaldt "esser". Andre vansires eller udvikler ubrugelige evner eller forvandles til krydsninger mellem mennesker og dyr. Eller noget endnu mere mærkeligt. Disse kaldes "jokere" og bliver opfattet som misfostre eller uhyrer og tilhører den laveste samfundsklasse. Novellerne i de to bind er ordnet kronologisk efter den tidsperiode, de finder sted i.

Historierne om de mange forskellige esser og jokere i "Wild Cards"-bøgerne er virkelig spændende og giver et godt kontrafaktisk billede på Amerikas historie, hvor samfundet i høj grad er påvirket af disse Wild cards tilstedeværelse. Det er lykkedes George R. R. Martin at skabe en sammenhængende fortælling ud fra de mange forskellige novellebidrag, der udgør første og anden del af bind et.

Vil man læse mere om superhelte, har Brandon Sanderson skrevet en serie, der begynder med Stålhjerte.