Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Wildcard


Beskrivelse


Emma drømmer om at slippe væk fra familien og mest af alt klassekammeraterne. I desperation sætter hun ild på familiens hus og opsøger den noget ældre fyr, hun har forelsket sig i. Men kan hun lægge fortiden bag sig?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 7. mar. 2014

En letlæst ungdomsbog i serien Zoom on. Bogen henvender sig nok mest til pigerne i de ældste klasser. Bogen kan bruges i forbindelse med emnearbejde om mobning eller blot til lystlæsning.

Dette er Sara Ejersbo Frederiksens første ungdomsroman. Hun har tidligere fået udgivet en gyser i serien Zoom ind. Denne bog handler om den 16-årige Emma, som drømmer om at slippe væk fra familien, den dødssyge landsby hun bor i og ikke mindst klassekammeraterne. I ren og skær desperation sætter hun ild til familiens hus og stikker af. Hun har forelsket sig i en noget ældre fyr og beslutter sig for at opsøge ham i København. Men kan hun så let lægge fortiden bag sig? Vi får et rigtigt godt indblik i Emmas tanker og følelser, både når det gælder den stormende forelskelse og et gryende sexliv. Men også når det gælder om at finde sin plads blandt klassekammeraterne. Bogen er skrevet i letflydende sprog og delt ind i korte kapitler, der på skift beskriver handlingen før og nu.

Bogen kan sammenlignes med andre titler i serien Zoom on, der tager fat på velkendte problematikker for målgruppen såsom mobning, forelskelse og venskab.

En stærk og letlæst ungdomsbog, hvor de fleste unge vil kunne identificere sig med Emma og de tanker og følelser, hun bakser med. Bogen vil også kunne anbefales til læsesvage unge, da tekstmængden er overkommelig.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 4 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 4 (2014)