Bøger / skønlitteratur til børn

Willi bygger en hule


Beskrivelse


Billedbog. Willi har legekammerater på besøg, og de beslutter sig for at lave en hule. Desværre er det svært at blive enige, men heldigvis har Willi en løsning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2017

af

af

Henriette Olesen

d. 2. juni 2017

2 nye bøger om drengen Willi - en om at holde jul, og en om at bygge en hule. Passer perfekt til børn i alderen 2-4 år.

I "Willi bygger en hule" har Willi 2 legekammerater med hjem. De bliver enige om at bygge en hule, men hvilken type skal hulen være? En vil have en dragehule med et tårn, og den anden vil have en mørk bjørnehule. Willi bliver ked af, at de skændes, men heldigvis finder han en løsning, og snart leger de alle 3 i en stor sammenbygget hule. I "Willi holder jul" glæder Willi sig så meget til juleaften, for han ønsker sig nemlig et tog, sådan et stort et hvor han selv kan være i. Da det bliver juleaften kan Willi næsten ikke vente til gaverne, men da han ikke får et stort tog, bliver ham frygtelig skuffet. Heldigvis har farfar en løsning.

Bøgerne om Willi tiltaler næsten alle børn. Den simple historie kombineret med de fine illustrationer gør, at mange børn kan genkende scenarierne. Bagerst i bøgerne er der en lille aktivitet, så man kan lege og lave det, som Willi også gør. Det er små skønne hverdagsfortællinger.

Bøgerne minder på mange måder om Mette pynter juletræ.